De term homeopathie kent vrijwel iedereen. Maar wat is het precies? En bij welke klachten ga ik naar een homeopaat? Kan ik eigenlijk een homeopathisch middel gebruiken naast mijn medicijnen? Welke soorten homeopathie zijn er? De kans is groot dat u deze of andere vragen heeft over homeopathie. 
 
Homeopathie in een notendop
Homeopathie is een geneesmethode die gebruik maakt van het zelfgenezende vermogen dat iedereen bezit. In mijn praktijk werk ik met Klassieke Homeopathie. Dit houdt in dat ik een homeopathisch geneesmiddel zoek dat het best passend is bij de persoon tegenover mij en zijn/haar klachten.
Naast Klassieke Homeopathie is er ook klinische homeopathie, hierbij wordt een middel voorgeschreven op de klacht, waarbij de persoonlijke eigenschappen niet of nauwelijks worden meegewogen. Mocht het net kloppen, dan kan ook deze vorm mooie resultaten hebben. Verder is er complex-homeopathie, hierbij wordt een middel gegeven dat bestaat uit meerdere elementen. Een voorbeeld hiervan is Chamodent van VSM. Door de samenstelling van verschillende middelen kan dit zorgen voor verlichting van eenzelfde probleem bij verschillende kinderen. Mocht dit echter niet (snel) helpen bij jouw kind, dan heeft langer hiermee doorgaan geen zin. Neem in dat geval contact op met een Klassiek homeopaat voor advies. 

Klassieke Homeopathie

Het zelfgenezende vermogen wordt gestimuleerd door een 'enkelvoudig' homeopathisch geneesmiddel dat de homeopaat voorschrijft. De keuze van het geneesmiddel wordt bepaald aan de hand van een consult dat ongeveer een uur (bij kinderen) tot anderhalf uur duurt. Het voor te schrijven homeopathische geneesmiddel wordt gekozen naar de aard van de klacht en naar de persoon in zijn totaliteit. Daardoor komen tijdens het consult ook zaken aan de orde die ogenschijnlijk niets met de klacht te maken hebben zoals karakter, familiegeschiedenis, eetgewoonten, slaaphouding en vitaliteit. Deze informatie heeft de homeopaat nodig om tot de beste keuze, het best passende bij deze persoon, van het geneesmiddel te komen.  
Klassieke homeopathie kan ingezet worden bij lichamelijke klachten zoals, hooikoorts, terugkerende blaasontsteking en overgangsklachten. Maar ook, als ondersteuning, bij chronische ziekten.
Wat mensen vaak niet weten is dat ook bij mentale problemen, zoals angststoornissen, burn-out, verlegenheid, rusteloosheid en dergelijke u zich tot een homeopaat kunt wenden.
 
Verdere informatie over Klassieke Homeopathie kunt u vinden op de site van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten. www.nvkh.nl 
 
Meer informatie? Bel of mail gerust!
 
 
 
 

Nieuws

Nieuw op deze site is het kopje dementie. Hier staat nu de samenvatting van mijn onderzoek. Vragen? Neem gerust contact op!